23 Ocak 2011 Pazar

Sebze Yatağında Levrek

Balığın en sevdiğim pişirme yöndemi fırında pişirmek, üstelik tarifteki sebzelerle çok lezzetli oluyor.

Malzemeler (2 kişilik):
2 adet levrek 3 adet yeşil biber
3 adet kırmızı biber
1 büyük soğan
maydanoz
yarım çay bardağı zeytin yağı ile karıştırılmış baharat (karabiber, kırmızı biber, italyan otları vb )

Bu tarife patateste eklenebilir. Çipura ile de yapılabilir. Her iki balık ile denedim, gayet lezzetli oluyor.


Yapılışı:

Sebzeleri kesip borcama yada benim gibi toprak kaba alıp baharatlı zeytin yağı ile karıştırın.












Balıklara bıçakla kesik atıp kalan zeytinyağı ve baharat karışımı sürülür. İç kısmına defne yaprağı koymayı ihmal etmeyin.












200 C' de yaklaşık 45 dakika pişirilir.












Ve sofranın en son hali:) Midye dolmanın yanında görülen nar ekşili sarımsak sosu, tavsiye ederim balığa çok güzel bir lezzet veriyor.















Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder